ZF Live. Adrian Volintiru, director general al Romgaz: „Termocentralele Iernut şi Mintia vor contribui cu 8% la cifra de afaceri a Romgaz când vor fi gata“

Autori: Tibi Oprea , Mircea Nica 21.08.2019

Termocentrala de la Iernut are ca termen de finalizare primul semestru al anului 2020, iar pentru Termocentrala de la Mintia studiul de fezabilitate se va finaliza în septembrie-octombrie.



Romgaz (SNG), cea mai valoroasă companie a statului român la bursă şi cel mai mare producător de gaze naturale din România, cu afaceri de 2,9 miliarde lei în primul semestru din acest an, se află în proces de finalizare a primei investiţii în Termocentrala de la Iernut, a spus Adrian Volintiru, director general al Romgaz, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Termocentralele Iernut şi Mintia, când vor fi gata, vor avea o contribuţie de 8% la cifra de afaceri a Romgaz, luând în considerare actuala structură. În prezent suntem în plin proces de finalizare a primei investiţii în Termocentrala de la Iernut de 430 MW. În acelaşi timp, am terminat studiul de prefezabilitate şi este în derulare studiul de fezabilitate pentru cea de-a doua centrală pe gaz de la Mintia, judeţul Hunedoara. De asemenea, mai avem contact cu diverşi parteneri pentru a investi în diverse zone ale ţării”, a afirmat Volintiru.