SafeTech Innovations, companie care vrea la bursă, încheie S1/2019 cu afaceri de 4,9 mil. lei, în creştere cu 22%. Compania şi-a dublat profitul în primul semestru din 2019, la 279.000 de lei

Autor: Tibi Oprea 21.08.2019

SafeTech Innovations, companie care activează în domeniul securităţii cibernetice şi care vrea să se listeze la bursă pe segmentul AeRO pentru a se dezvolta, a încheiat prima jumătate a anului 2019 cu un profit net de 279.000 de lei, dublu faţă de rezultatul net din S1/2018, în con­textul unor venituri totale de 4,9 mil. lei, în creştere cu 22% faţă de perioada similară a anului pre­ce­dent, potrivit raportului financiar aferent S1/2019.

„Evoluţia pozitivă a afacerii noastre arată că cererea de servicii de securitate cibernetică creşte semni­ficativ. Monitori­zarea, detectarea şi tratarea amenin­ţărilor de securitate informatică devine un element important în agenda compa­niilor. Numărul mare de cazuri în care securitatea compa­niilor a fost compromisă, combi­nată cu un control sporit datorat intrării în vigoare a GDPR şi acordarea primelor amenzi în prima jumătate a anului 2019, au contribuit la dezvoltarea pieţei securităţii informatice în România. Considerăm că este un pas pozitiv, ceea ce arată că piaţa autohtonă se maturizează. De asemenea, apreciem că este o evoluţie pozitivă pentru utilizatorii de internet în general, deoarece, în sfârşit, drepturile şi informaţiile lor sunt în siguranţă şi protejate în mod corespunzător“, a spus Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations. Sporirea veniturilor din prima jumătate a anului 2019 a fost determinată în principal de creşterea cererii de servicii de consultanţă în domeniul securităţii informaţiei, precum şi de cererea de soluţii de securitate cibernetică.