Fondul Suveran al Norvegiei se uită după achiziţii imobiliare în România. Printre ţintele vizate ar fi platforma industrială Unirea din Cluj, deţinută de familia Bene

Autor: Bogdan Alecu 21.08.2019

În România Fondul Suveran al Norvegiei nu a mai realizat investiţii în piaţa imobiliară, ci doar la bursă, iar cele mai recente achiziţii au vizat birouri în Paris şi centre logistice în SUA.



Fondul Suveran al Norvegiei, care gestionează active de circa 1.000 de miliarde de dolari şi investeşte banii din petrol şi gaze în acţiuni şi proprietăţi la nivel interna­ţional, ia în calcul achiziţia unei platforme industriale în Cluj-Napoca, potrivit datelor din piaţa imobiliară.

Potrivit datelor din piaţă, un lot din platforma industrială unde se află şi Unirea SA din Cluj a fost achiziţionat de Fondul Suveran al Norvegiei şi sunt în continuare interesaţi de întreaga platformă.

„Nu putem comenta nicio infor­maţie cu privire la tranzacţii. Toate tranzacţiile realizate sunt anunţate pe o pagină specială“, au declarat repre­zentanţii fondului Suveran al Nor­vegiei.