Producătorul de echipamente industriale Comelf Bistriţa a avut profit de 1,8 mil. lei în S1, plus 40%, la venituri de 79,4 milioane de lei

Autor: Laurentiu Cotu 21.08.2019

Producţia se desfăşoară la Bistriţa, în 6 hale cu o suprafaţă totală de peste 87.000 de metri pătraţi.



Producătorul de echipamente industriale Comelf Bistriţa (simbol bursier CMF), parte a grupului Uzinsider, a raportat pentru primul semestru din acest an venituri de 79,4 mil. lei, în creştere cu 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului semestrial al companiei.

Comelf a înregistrat în prima parte a acestui an profit de peste 1,8 mil. lei, în creştere cu 40% faţă de perioada similară din 2018, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor din raportul semestrial al companiei.

„Veniturile companiei Comelf au avut ca principală cauză creşterea veniturilor financiare ca urmare a fluctuaţiei cursului leu/euro, creştere care însă o regăsim mai accentuat la nivelul cheltuielilor financiare. Veniturile din exploatare s-au menţinut aproximativ la acelaşi nivel cu cel realizat în S1/2018. Rezultatul brut al companiei a fost influenţat pozitiv de uşoara creştere a veniturilor din contractele cu clienţii, în special pe fondul execuţiei unor produse complexe ca execuţie, cu valoare adău­gată şi reducerea semnifi­cativă a cheltuielilor cu materiile prime şi mate­rialele, posibilă datorită optimizării consumurilor cu ajutorul unor softuri specia­lizate, dar şi a personalului din achiziţii şi tehnic“, se arată în raportul semestrial al Comelf.