Facilităţile fiscale din construcţii îşi arată roadele: Construcţiile cresc într-un ritm record de 31% ca urmare a facilităţilor fiscale, infrastructura doar cu 7%

Autor: Răzvan Botea 21.08.2019

Facilităţile fiscale din construcţii îşi arată roadele. Construcţiile au crescut în T2/2019 la un ritm anual de  31%, cel mai bun din UE ♦ În luna iunie a acestui an, prin comparaţie cu iunie 2018, volumul producţiei în construcţii a crescut cu 23%.



Volumul lucrărilor din construcţii în Ro­mânia în al doilea trimestru al acestui an, prin comparaţie cu perioada similară a anului tre­cut, a crescut cu 31%, cea mai bună dina­mică din Uniunea Europeană. Spre com­paraţie, construcţiile în UE au crescut în T2/2019 cu un ritm anual de 2,2%, arată datele Euro­stat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

Cu toate acestea, piaţa din România aş­teaptă proiectele mari de infrastructură. Fa­cili­tăţile fiscale au adus lucrărilor private creş­teri mari, însă pe partea de lucrări publice dez­voltarea nu a fost impulsionată, din cauză că OUG 114/2018 nu prevedea facilităţi şi pentru firmele care au ca obiect de activitate şi men­tenanţa drumurilor, explică Adriana Iftime, pre­şedintele Federaţiei Patronatelor Socie­tă­ţilor din Construcţii.