Guvernul îşi cumpără echipamente IT de peste 1,7 milioane de lei

Autor: Teodor Bobei 21.08.2019

Conform portalului on-line al Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), Secretariatul General al Guvernului (SGG) a pornit o procedură de achiziţie pentru echipamente de tehnică de calcul: staţii de lucru desktop - 60 bucăţi, staţii de lucru mobile-10 bucăţi, staţii de lucru mobile pentru prelucrare grafică şi staţii de lucru desktop prelucrare grafică - 12/1 buc.

Totodată, în contractul de achiziţie mai figurează şi intenţia de cumpărare a 4 imprimante multifuncţionale color şi 13 imprimante pentru grup de lucru 5 de utilizatori.

Primul lot al achiziţiei, care include echipamentele de tehnică de calcul, echipamentele grafice şi imprimante are o valoare estimată de 1.027.715 de lei.

Contractul mai conţine un al doilea lot care include achiziţionarea unor echipamente pentru infrastructura de comunicaţii: - acces Point WiFi - 10 bucăţi; - upgrade soluţie WiFi Corp A Palat Victoria - 40 bucăţi; - switch etbernet 24 porturi 1GB - 10 bucăţi; - switch core datacenter - 2 bucăţi.

Valoare estimată a lotului al doilea este de 704.220 lei.

Anunţul SGG a fost publicat în SEAP pe 17 august, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 23 septembrie, iar contractul este de tip furnizare/cumpărare prin licitaţie dechisă.