Clujenii de la Diferit au câştigat un contract de 30 mil. euro pentru modernizare a 53 km de drumuri judeţene din Braşov

Autor: Laurentiu Cotu 21.08.2019

Compania de construcţii Diferit din Cluj-Napocadeţinută de Petri Nicolae, fost inginer al Regiei Autonome a Domeniului Public, şi soţia sa Daniela Denisa, a câştigat un contract de aproximativ 141,6 mil. lei (30 mil. euro), TVA inclus, pentru modernizarea drumului interjudeţean DJ 104A - Perşani –Victoria, în legătură cu DJ 105C Victoria - Ucea de Sus şi DJ 105P – Ucea de Sus, în lungime totală de 53 km, cunoscut sub denumirea de drumul ’’de sub munte’’.

Pe lângă refacerea totală a carosabilului, vor fi modernizate şi amenajate trotuare, staţii transport public şi refugii pentru pasageri, se vor realiza lucrări pentru scurgerea apelor pluviale, vor fi construite podeţe transversale, podeţe la drumurile laterale şi podeţe de acces, vor fi reabilitate opt poduri şi vor fi construite şapte poduri noi. Investiţia este finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 6: Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională.