Imigranţii preferaţi ai angajatorilor români, vietnamezii nu mai sunt la fel de căutaţi. În România au ajuns în prima partea a anului 11.000 de lucrători străini din afara spaţiului european, cei mai mulţi provenind din Vietnam

Autor: Răzvan Botea 22.08.2019

Cererea angajatorilor români pe partea de import de forţă de muncă din Vietnam a început să scadă, din cauza faptului că fluctuaţia de personal este mai mare în cazul acestei categorii de angajaţi. În prima parte a acestui an angajatorii au adus peste 11.000 de lucrători străini non-europeni, cei mai mulţi fiind vietnamezi - 2.800.

„A scăzut cererea de angajaţi viet­na­mezi deoarece rata de părăsire a lo­cu­lui muncii este cu mult mai mare pentru aceşti angajaţi. Fluctuaţia de personal este foarte mare în cazul lor, iar anga­ja­torii au început să se uite la aceste as­pec­te. Nepalezii, srilankezii şi tai­lan­dezii sunt mult mai loiali şi extrem de res­ponsabili în activităţile lor, de aceea sunt preferaţi de angajatori“, a spus pentru ZF Elena Antoneac, head of ope­ra­tions la Nestlers Group, companie care oferă servicii de imigrare şi mobilitate globală.