Lipsa transportului public din comune în oraşele apropiate este generală. Primarul comunei Pietroasa de lângă oraşul Făget, judeţul Timiş: „Avem microbuz şi şofer, dar nu este rentabil să-l folosim zilnic“. Cetăţenii însă spun: „Pentru că nu avem transport la Făget, mergem la muncă în Timişoara, la 120 km“

Autor: Florentina Niţu 22.08.2019

În judeţul Timiş, autorităţile au organizat 80 de licitaţii pentru transportul în comun, dar pentru jumătate din acestea nu a existat niciun ofertant. Motivul pentru care operatorii de transport nu au fost atraşi de traseele rămase inactive a fost faptul că nu este rentabil din punct de vedere economic să transporte locuitorii de la sate la oraşe.

„Nu există transport pe curse regulate în toate comunele din judeţul Timiş, pentru că unele sunt acoperite de curse de transport speciale, care transportă muncitori la fabrici şi operatorul de transport este plătit de către firma angajatoare. Anul acesta am scos la licitaţie 80 de trasee, din care doar 40 sunt active, pentru că nu este rentabil pentru operatorii de transport“, spune Pepita Isar, consilier în cadrul compartimentului Autoritatea judeţeană de Transport din cadrul Consiliului judeţean Timiş. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş spun că există trasee care nu au stârnit interesul operatorilor chiar din 2008.