Îşi întorc privirea către Vest? Fondurile de investiţii au pariat mai puţini bani pe România în 2018, cumpărând doar 8 firme cu 311 milioane de euro

Autor: Cristina Roşca 22.08.2019

♦ Fondurile de private equity au investit anul trecut în regiune 2,7 mld. euro, din care Polonia şi Cehia au primit fiecare mai bine de un sfert ♦ România este a patra ţintă din regiune cu 311 milioane de euro ♦ În 2018 fondurile au pariat mai puţini bani pe România faţă de anul anterior, investind şi în mai puţine firme ♦ Tichetul mediu (valoarea medie per tranzacţie) este însă, de departe, al doilea cel mai mare din regiune după cel din Cehia.



Fondurile de investiii au cum­părat anul trecut 8 companii din România pe care au plătit 311 milioane de euro, arată cel mai nou ra­port al Invest Europe-EDC, realizat în parteneriat cu casa de avocatură Gide. Suma este cu aproape 40% mai mică decât în 2017, în timp ce numărul de companii a scăzut cu una.

În ansamblul său, 2018 a fost al doilea cel mai bun an din ultimii cinci după ce indică cifrele, mai exact s-au investit mai mulţi bani per companie, deşi în mai puţine firme, semn că investitorii financiari s-au orientat către companii mai mari.