Clujenii de la Diferit au câştigat un contract de 30 mil. euro pentru modernizarea a 53 de kilometri de drumuri judeţene din Braşov

Autor: Laurentiu Cotu 22.08.2019

Compania de construcţii Diferit din Cluj-Napoca, deţinută de Petri Nicolae, fost inginer al Regiei Autonome a Domeniului Public, şi soţia sa Daniela Denisa, a câştigat un contract de aproxi­mativ 141,6 mil. lei (30 mil. euro), TVA inclusă, pentru modernizarea drumului interjudeţean DJ 104A - Perşani - Victoria, în legătură cu DJ 105C Victoria - Ucea de Sus şi DJ 105P - Ucea de Sus, în lungime totală de 53 km, cunoscut sub denumirea de drumul „de sub munte“.

Pe lângă refacerea totală a caro­sabilului, vor fi modernizate şi ame­najate trotuare, staţii transport public şi refugii pentru pasageri, se vor realiza lucrări pentru scurgerea apelor pluviale, vor fi construite podeţe transver­sale, podeţe la drumurile laterale şi podeţe de acces, vor fi reabilitate opt po­duri şi vor fi construite şapte poduri noi. Inves­tiţia este finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 6: Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională.