Marea Britanie şi Coreea de Sud semnează un acord comercial post-Brexit

Autor: Bianca Pavaluca 22.08.2019

Marea Britanie şi Coreea de Sud vor semna un acord comercial bilateral, care va permite continuarea comerţului în mod liber după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la finalul lunii octombrie, a transmis Guvernul britanic, conform Reuters.

Guvernul britanic a anunţat că prevederile acordului comercial sunt similare celui dintre Uniunea Europeană şi Coreea de Sud, iar acordul va intra în vigoare în momentul în care Marea Britanie părăseşte în mod oficial Blocul comunitar.

Ministrul sud-coreean al Comerţului, Yoo Myung-Hee, care va semna acordul în londra alături de omologul său britanic Liz Truss, a declarat că acordul va ajuta la rezolvarea unor incertitudini în ceea ce priveşte Brexit.

„În această perioadă dificilă am făcut un pas proactiv, iar ca rezultat, avem acordul comercial. Acesta trimite un semnal al comerţului nostru puternic, liber şi bazat pe reguli”, a declarat ministrul sud-coreean.

Marea Britanie a încercat să încheie acorduri comerciale similare cu cele ale Uniunii Europene cu mai multe ţări terţe, înainte de ieşirea din Blocul comunitar, dar acestea nu au ajuns la un rezultat din cauza amânării repetate a Brexit.