Un start-up pe zi. O antreprenoare din Cluj vinde lumânări din ceară de albine pentru nunţi şi botezuri de câteva mii de lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.08.2019

♦ Pentru lumânările de nuntă simple nedecorate, cu o înălţime de 42 de centimetri, preţurile pornesc de la 40 de lei şi cresc în funcţie de grosime. Pentru lumânările decorate, preţul minim este de 95 de lei.



Mihaela Badiu, un inginer din Cluj-Napoca în vârstă de 54 de ani, a început anul trecut să producă lumânări din ceară de albine pentru nunţi şi botezuri într-un atelier amenajat la propriul domiciliu. Businessul i-a adus până acum venituri de 8.000 de lei.

„Afacerea reprezintă, în acest moment, mai mult un hobby dezvoltat în timpul liber din pasiune. În paralel, lucrez de aproape 20 de ani într-o companie din domeniul energiei”, spune Mihaela Badiu, fondatoarea BWX Candles.

Vânzările au loc doar online în prezent, prin intermediul site-ului propriu şi al paginii de Facebook, iar antreprenoarea vrea să se extindă şi în zona mărturiilor pentru nunţi şi botezuri, dar şi pe partea de cadouri corporate. În acest sens, Mihaela Badiu a început o colaborare cu doi designeri din Cluj – Simina Cîmpian şi Cristina Cenan.

„Anul 2018 a fost un an de creionare şi structurare a ideilor, în care am clarificat şi experimentat zona producţiei de lumânări, pe care doresc să o dezvolt. Veniturile, care au început să apară doar spre sfârşitul anului, le-am reinvestit în materiale şi consumabile.”