Piaţa bancară nu este generoasă cu toate băncile: Credit Europe Bank România a încheiat primul semestru cu un profit brut de 39 milioane lei, în scădere cu 11% faţă de perioada similară din 2018

Autor: Roxana Rosu 22.08.2019

Credit Europe Bank România a realizat în primul semestru un profit brut de 39 milioane lei, faţă de 44 milioane lei în perioada similară a anului trecut, în timp ce portofoliul de credite s-a menţinut la circa 2 miliarde lei.

”Dinamica pozitivă din primele şase luni ale anului curent a fost bazată în principal pe creşterea echilibrată a creditării în zona corporate,înregistrând un avans constant faţă de 2018. De asemenea, activitatea de creditare pe segmentul de retail s-a concentrat pe portofoliul de carduri de credit – CardAvantaj, Optimo Card şi CEB Diamond. Anul 2019 marchează pentru noi şi investiţii solide în digitalizare ce urmăresc încurajarea folosirii canalelor electronice şi suntem încrezători că vom continua tendinţa pozitivă de implementare a obiectivelor avute în plan pentru anul în curs”, a declarat Yakup Çil, CEO Credit Europe Bank România.