După cum bate vântul corporatiştilor: Staţia de metrou Aurel Vlaicu a devenit anul trecut cea mai tranzitată din Bucureşti, pe fondul dezvoltării de clădiri de birouri. “Eu vin şi plec mai devreme pentru că nu vreau să prind aglomeraţia.”

Autor: Alina-Elena Vasiliu 23.08.2019

Dorian Diaconu, angajat cu serviciul în zona Aurel Vlaicu: „Eu vin şi plec mai devreme decât majoritatea celor care lucrează în zonă, pentru că mi-e mai simplu, dar şi pentru că vreau să nu prind aglomeraţia. Chiar şi aşa, tot e aglomerat şi toţi colegii care pleacă mai târziu decât mine se plâng de asta.“



Staţia de metrou Aurel Vlaicu din Bucureşti a urcat anul trecut pe primul loc în topul celor mai aglomerate, după ce mai mulţi ani lider a fost staţia de la Piaţa Sudului. Astfel, în tot anul 2018 la intrarea în metroul de la Aurel Vlaicu au fost validate aproape 7,8 milioane de călătorii, cu 10% mai mult faţă de anul anterior şi cu 8% mai mult faţă de staţia de la Piaţa Sudului, ocupanta locului al doilea, potrivit datelor furnizate de Metrorex la solicitarea ZF.

Avansul semnificativ pe care l-a avut aglomeraţia de la Aurel Vlaicu vine în condiţiile în care, în ultimii ani, acolo s-au construit mai multe proiecte de birouri, care au adus numeroşi corporatişti în zonă, deşi infrastructura nu s-a schimbat în ritm cu dezvoltarea imobiliară.