România, ţara tuturor posibilităţilor. Cum a ajuns un loc de parcare din Bucureşti să coste mai mult decât maşina pentru care a fost cumpărat

Autor: Business Magazin 24.08.2019

Numărul locurilor de parcare din Bucureşti a devenit de mult timp insuficient, astfel că decizia de a achiziţiona o casă sau un apartament trebuie să ia în calcul şi posibilitatea de a parca vehiculul personal în apropierea proprietăţii. Dacă în cazul blocurilor vechi şoferii stau mai mult la "mila" primăriei, în cazul celor noi dezvoltatorii au în vedere acest aspect; cu toate acestea, preţul unui loc de parcare într-un imobil nou poate fi extrem de ridicat.

Preţuri cuprinse între 5.000 şi 7.000 de euro nu mai surprind, probabil, pe nimeni; în cazul unor proprietăţi premium, se poate vorbi însă de costuri ce depăşesc uşor preţul unui autoturism de clasă medie.

Compania de brokeraj imobiliar Neofort Biz oferă spre vânzare apartamente în mai multe complexuri rezidenţiale noi, preţurile locurilor de parcare fiind, şi în acest caz, extrem de mari: în ansamblul Neofort Rezidenţial 64, situat în Zona Calea Moşilor – Foişorul de Foc, costul unui loc de parcare la subsol este de 10.000 euro + TVA; în ansamblul Neofort Rezidenţial 79, situat în zona Popa Nan – Calea Călăraşi, preţul unui loc de parcare la subsol creşte la 15.000 euro + TVA.

Impact Developer & Contractor dezvoltă în prezent două proiecte pentru care sunt disponibile pentru achiziţie locuri de parcare: Greenfield Residence, adresat segmentului mediu şi Luxuria Domenii Residence, adresat segmentului premium. "În Greenfield sunt disponibile în faza actuală de dezvoltare numai parcări suprateran,  ce sunt vândute la acest moment la preţul de 6000 de euro, la care se adaugă TVA-ul. În Luxuria, parcările destinate rezidentilor sunt construite în subteran pe două niveluri şi sunt vândute în prezent la preţul de 16.400 de euro", transmit reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar. De la 1 septembrie, preţul locului de parcare va fi de 7.000 de euro +TVA.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro