Claudia Tamaşi, Codecool România: Vom avea 300 de cursanţi în primul an. Cererea este de 15.000 de profesionişti IT doar în Bucureşti

Autor: Ioana Nita 26.08.2019

Şcoala de programare Codecool a fost absolvită de 450 de persoane până acum în Ungaria şi Polonia şi a avut venituri de 3,2 milioane de euro anul trecut.



Start-up-ul Codecool din Ungaria, specializat în furnizarea de cursuri în domeniul IT, a intrat anul acesta pe piaţa din România în urma unei investiţii de 1,3 milioane euro cu obiectivul de a forma câteva sute de programatori în primul an de activitate pe plan local, în condiţiile în care doar în Capitală necesarul anual de specialişti IT este de peste 10.000. Start-up-ul, înfiinţat în urmă cu cinci ani, estimează că va deveni profitabil în România din al treilea an de funcţionare.

„Unul dintre factorii care au influenţat venirea noastră aici a fost piaţa industriei de IT din România care poate fi caracterizată printr-un număr impresionant de companii IT&C şi centre R&D (cer­cetare-dezvoltare – n. red.). Deşi este printre ţările din Europa Centrală şi de Sud-Est care au o industrie a IT-ului foarte bine în­chegată, România are o nevoie acută de specialişti în IT“, a declarat pentru ZF Claudia Tamaşi, country manager pentru Codecool în România. Ea a adăugat că necesarul anual de profe­sionişti IT este de 15.000 doar în Capitală, potrivit unui studiu realizat de Brainspotting.