Noi paşi în vânzarea Telekom: Srini Gopalan, membru în boardul DT, în vizită la Bucureşti

Autor: Adrian Seceleanu 26.08.2019
Srini Gopalan - membru în boardul Deutsche Telekom (DT), responsabil de afacerile din Europa (mai puţin din Germania) ale gigantului german, s-a aflat săptămâna trecută la Bucureşti, pentru a discuta cu reprezentanţi ai Guvernului României despre planurile de vânzare a acţiunilor la grupul Telekom România, au declarat pentru ZF surse din industria de telecom.

Gopalan s-ar fi întâlnit şi cu ministrul comunicaţiilor Alexandru Petrescu, potrivit datelor ZF. Contactaţi de ZF, reprezentanţii Telekom România şi ai Ministerului Comunicaţiilor nu au dorit să comenteze informaţiile.

Vizita lui Gopalan vine după ce la Bucureşti s-ar fi aflat anterior pentru întâlniri cu oficiali guvernamentali şi Michael Tsamaz, preşedinte şi CEO al grupului OTE.

Grupul german Deutsche Telekom a mandatat banca de investiţii Barclays să găsească un cumpărător pentru pachetul majoritar de acţiuni la grupul Telekom România, principalul „peţitor“ fiind grupul francez Orange care încearcă astfel să-şi rezolve problema presantă cu care se confruntă în România: absenţa unei reţele fixe proprii cu care să ajungă până în casele clienţilor de retail.

Cele mai mari 6 companii controlate de grupul german Deutsche Telekom în România au înregistrat în anul 2018 afaceri cumulate de 5 mld. lei (1,076 mld. euro), în scădere cu 1% faţă de anul precedent, cu o pierdere netă de 762 mil. lei (164 mil. euro), în scădere cu 45% faţă de anul anterior, conform datelor raportate de firme la Ministerul Finanţelor Publice.