La şapte ani de la finalizarea autostrăzii spre Constanţa, Ministerul Transporturilor a semnat pentru toate loturile centurii ocolitoare a Capitalei între A1 şi A2

Autor: Bogdan Alecu 27.08.2019
La aproape şapte ani de la finalizarea autostrăzii A2 Bucureşti-Constanţa, Ministerul Transporturlor a semnat luni pentru lotul 1 al viitoarei autostrăzi A0 care va funcţiona drept centură ocolitoare în sudul Capitalei. Dacă pentru loturile 2 şi 3 contractele au fost semnate în lunile martie şi aprilie, pentru primul lot, între A2 şi Jilava, contractul a fost semnat ieri. Dacă în partea de nord a Bucureştiului între A1 şi DN2 există o centură ocolitoare cu două benzi pe sens, în sud există doar un drum cu o bandă pe sens, aproape complet blocat la intersecţiile din Domneşti, Popeşti-Leordeni şi Berceni, în lipsa unor pasaje. Pentru a fluidiza circulaţia, sunt programate poduri în dreptul celor trei noduri, însă doar la Domneşti au demarat lucrările, dar nu într-un ritm accelerat.

Lotul 1 este între A1 şi DN5 în Jilava (drumul spre Giurgiu), al doilea între DN5 şi DN6 (Bragadiru, ieşirea spre Alexandria), iar lotul al treilea între DN6 şi A1.