ZF Live. Petra Vieru, Allbim Net: Cum pot arhitecţii şi constructorii să evite neconcordanţele pe şantier şi să facă economie de timp şi de resurse. „Costurile mari sunt la o clădire de birouri unde tiparul de lucru este mai neobişnuit.“

Autor: Ramona Cornea 28.08.2019

Petra Vieru, directorul de marketing al Allbim Net, distribuitor de soluţii pentru arhitectură şi inginerie, crede că arhitecţii care lucrează în standardul BIM (Building Operation Modeling) fac economie de timp, evită neconcordanţe pe şantier şi folosesc resursele mai eficient.

„Clădirea inteligentă are ca scop eficientizarea folosirii resurselor şi alinierea la întregul efort de a proteja mediul, de a reduce amprenta de carbon. Când un arhitect lucrează în standardul BIM face economie de timp şi evită neconcordanţe pe şantier. Ne gândim la o clădire inteligentă ca la un ecosistem, ca la o entitate dinamică de dispozitive care comunică între ele, depind unul de altul şi deservesc pe termen lung nevoile unui investitor, ale unui proprietar de clădiri, dar şi nevoile imediate şi de durată ale celor care ocupă acea construc­ţie“, a declarat Petra Vieru în cadrul emi­siunii de business ZF Live.