Alexandru Moisi din Neamţ face cutii din lemn şi a avut vânzări de 64.000 de lei în 2018. Pasiunea s-a transformat într-un busi­ness, pentru care a obţinut o finanţare StartUp Nation în valoare de 40.000 de euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu 28.08.2019

Alexandru Moisi a început, în timp ce era încă student la Facultatea de Arhi­tectură din Bucureşti, să restaureze cutii vechi pentru a putea fi refolosite, în 2015. Afacerea pe care a demarat-o pornind de la această pasiune i-a adus anul trecut venituri de 64.000 de lei (circa 14.000 de euro).

„Lucrurile au început să prindă contur în anul 3 de facultate, după ce am urmărit un clip cu restaurări de obiecte vechi. Am căutat prin târguri de vechituri, am găsit casete de bijuterii, le-am adus acasă şi am început să le curăţ, să le vopsesc, să le pictez. Fiind şi fotograf, aveam prieteni cărora le-a plăcut ce făceam şi m-au întrebat dacă le pot face câteva cutii în care să pună fotografii şi un stick USB, ca mai apoi să-l ofere clien­ţilor, mirilor, cu fotografiile şi filmările de la eveniment“, spune Alexandru Moisi.