Afacerile merg înainte: Mama lui Cristi Borcea construieşte alături de familia Călin 2 turnuri de locuinţe lângă Lacul Tei. Suprafaţa desfăşurată a apartamentelor va fi de 80.000 mp, suficient pentru 800 - 1000 de apartamente, cu o valoare de piaţă de 200 mil. euro

Autor: Bogdan Alecu 01.09.2019

Elena Borcea, mama lui Cristi Borcea, fostul finanţator al clubului de fotbal Dinamo, alături de soţii Violeta şi Daniel Călin, au depus la Primăria Capitalei documentaţia pentru a primi aprobările necesare construirii unui proiect rezidenţial pe malul Lacului Tei din Capitală, într-una dintre cele mai scumpe zone din Bucureşti. Terenul de 26.500 mp este amplasat pe malul lacului, având în spate Regia Naţională a Pădurilor Romsilva.

Cristi Borcea se află pentru a doua oară în închisoare, unde îşi ispăşeşte o pedeapsă în legătură cu tranzacţionarea unor terenuri la Constanţa.

Potrivit Primăriei Capitalei, în luna aprilie a acestui an a fost eliberat certificatul de urbanism pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal în vederea construirii unui ansamblu de locuinţe colective cu funcţiuni complementare, cererea fiind adresată de Călin Violeta şi Borcea Elena.

Potrivit proiectului depus, pe teren vor fi construite două blocuri cu 2 niveluri în subteran, parter şi 14 etaje, cu o înălţime maximă de 45 de metri. Suprafaţa desfăşurată a apartamentelor va fi de aproape 80.000 mp, suficient pentru 800-1.000 de apartamente, cu o valoare de piaţă de circa 200 mil. euro, potrivit calculelor ZF, având în vedere amplasarea proiectelor, unde metrul pătrat construit costă cel puţin 2.000 de euro.