Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist britanic, avertizează: Cererea lui Boris Johnson de a suspenda Parlamentul reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei

Autori: Teodora Marinescu , Mediafax 28.08.2019

Cererea de suspendare a Parlamentului, făcută de premierul britanic Boris Johnson, reprezintă o "ameninţare la adresa democraţiei noastre", a declarat miercuri Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Sunt consternat de neglijenţa Guvernului lui Johnson, care vorbeşte despre suveranitate, dar vrea să suspende Parlamentul pentru a evita un scrutin din cauza planurilor sale privind producerea unui Brexit fără acord. Este scandalos şi reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei noastre", a declarat Corbyn.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a confirmat miercuri că i-a cerut Reginei Elizabeth a II-a să suspende Parlamentul, începând cu jumătatea lunii septembrie.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, i-a invitat pe parlamentari şi pe membrii opoziţiei să discute modalităţi de blocare a planului premierului de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, cu sau fără un acord.