Jurnal bursier 28 august 2019: Transelectrica urcă cu 1,5%, dar nu este suficient pentru a ţine bursa pe plus. Acţiunile bancare dezamăgesc

Autor: Liviu Popescu 29.08.2019

Bursa de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră de agenţia de evaluare britanică FTSE Russell, a închis pe minus şedinţă de miercuri în contextul în care şapte acţiuni din cele 16 ale indicelui principal BET au fost pe minus, cu o dinamică negativă cuprinsă între 1,5% şi 0,2%. 

Pe de altă parte, cinci acţiuni au închis şedinţa de tranzacţionare pe plus, de la 0,3% pentru Nuclearelectrica la 1,5% pentru Transelectrica. Valoarea tranzacţiilor realizate pe segmentul de tranzacţionare cu acţiuni a fost de 25 milioane de lei, în scădere semnificativă faţă de şedinţa precedentă, când bursa era acaparată de perspectivele eliminării unor prevederi ale Ordonanţei 114, precum taxarea cu 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie şi eliminarea preţurilor reglementate. Pe de altă parte, indicele BET-FI, cel al societăţilor de investiţii financiare, a fost singurul care a închis şedinţa de ieri pe plus.