Producătorul de mobilier tapiţat Mobila Dalin din Reghin: Din cauza lipsei de forţă de muncă, suntem nevoiţi să apelăm la importul de muncitori. Ponderea vânzărilor la export ajunge la 25% din cifra de afaceri a producătorului

Autor: Laurentiu Cotu 31.08.2019

Producătorul de mobilier tapi­ţat Mobila Dalin din Reghin, judeţul Mureş, o afacere românească fondată de familia Cotoi în urmă cu 27 de ani, a realizat în S1/2019 o cifră de afaceri de apro­xi­mativ 4 mil. euro, în uşoară creş­-tere, de doar 1% fa­ţă de ace­eaşi perioadă a anului trecut, susţi­nută de ex­port. Pon­de­rea vân­ză­rilor la export ajunge în pre­zent la 25% din cifra de afaceri a compa­ni­ei, prin­ci­pale­le pieţe externe fiind Ungaria, Bul­garia, Italia şi Israel, potrivit unor infor­maţii furnizate anterior de ofi­cialii Mobila Dalin.

Compania a avut în 2018 o cifră de afaceri de aproximativ 36,3 mil. lei (7,8 mil. euro), mai mult cu peste 4% faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Fi­nan­ţelor. Mobila Dalin a reuşit în 2018 să-şi dubleze profitul faţă de anul pre­ce­dent, realizând un câştig net de peste 1 mil. lei (234.000 de euro), conform site-ului mfinanţe.ro. Pentru 2019, pro­du­că­torul de mobilier tapiţat din Reghin es­ti­mează o stagnare a cifrei de afaceri sau o uşoară creştere, 1-2% faţă de 2018.