Înainte de vânzare: Telekom măreşte preţurile pentru a doua oară în acest an. Explicaţia grupului: Tarifele nu mai erau viabile economic pentru noi

Autor: Adrian Seceleanu 30.08.2019
Telekom - unul dintre cei mai puternici jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, cu afaceri de 933 mil. euro în 2018 - va majora tarifele la unele abonamente pentru serviciile fixe cu un euro pe lună începând cu data de 10 octombrie, aceasta fiind a doua scumpire operată în acest an. Majorarea preţurilor de două ori într-un an este o mutare fără precedent în ultimii ani la nivelul industriei locale de telecom, la nivelul giganţilor de pe piaţă.

„Pentru a continua să oferim produse şi servicii cât mai simple şi de calitate, precum şi pentru a asigura viabilitatea economică a serviciilor furnizate, vom modifica preţurile  (...). Aşadar, începând cu data de 10 octombrie 2019, serviciile contractate vor fi furnizate în cadrul unui pachet de servicii fixe al cărui preţ va fi majorat la 8 euro, TVA inclus“, conform notificărilor care au început să fie primite începând de joi de unii clienţi ai serviciilor fixe ai Telekom. În cazul menţionat tariful pentru serviciul de internet fix a crescut de la 7 euro pe lună la 8 euro pe lună.

Telekom a precizat că scumpirea este motivată de faptul că tarifele erau prea mici în raport cu costurile de furnizare a serviciilor.

„Clienţii impactaţi sunt cei care în acest moment  beneficiază de servicii fixe la tarife care nu mai sunt viabile economic pentru Telekom“, au declarat pentru ZF reprezentanţii operatorului.

În aprilie, Telekom a majorat preţurile pentru toate serviciile furnizate clienţilor rezidenţiali şi business cu aproximativ 2 lei pe lună, inclusiv pentru clienţii care au cumpărat pachete fix - mobil.