Lanţul de librării Cărtureşti se extinde în afara ţării: Compania a deschis o unitate la Chişinău, în Republica Moldova. Sperăm să construim împreună o librărie vie

Autor: Cristina Bellu 30.08.2019

Compania care operează lanţul de librării Cărtureşti, controlată de Nicoleta Dumitru şi Şerban Radu, a deschis o librărie-concept în Chişinău (Republica Moldova), bifând astfel prima extindere în afara ţării.

Unitatea ocupă o suprafaţă de 400 de metri pătraţi şi este amplasată în centrul comercial MallDova (deţinut de Anchor Grup-n.red), singurul mall din Chişinău. Având în portofoliu spaţii spectaculoase, incluse în topurile celor mai frumoase librării din lume, Cărtureşti a gândit noua librărie ca un loc în care iubitorii de poveşti, muzică şi lucruri frumoase să petreacă ore întregi, amenajarea interioară fiind semnată de biroul de arhitectură Square One, care a realizat şi conceptul altor spaţii Cărtureşti din Bucureşti, Braşov, Cluj sau Iaşi.

“Suntem onoraţi să deschidem primul capitol Cărtureşti din afara României în Republica Moldova, o ţară de care suntem legaţi prin istorie, oameni, limbă şi literatură. Întâlnirea cu cititorii din Chişinău ne entuziasmează şi ne provoacă - sperăm să construim împreună o librărie vie, mereu aproape de comunitate, o oază de inspiraţie în mijlocul oraşului”, spune Şerban Radu, cofondator Cărtureşti.