Kelemen Hunor a fost desemnat candidatul UDMR pentru cursa la prezidenţiale: Este nevoie de un candidat maghiar la Preşedinţie de fiecare dată, este o obligaţie morală

Autori: Vasile Magradean , Mediafax 30.08.2019

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a fost desemnat vineri, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU), candidat din partea Uniunii la funcţia de preşedinte al României. Kelemen spune că desemnarea unui candidat UDMR reprezintă „o chestiune de onoare”.

Kelemen Hunor a declarat, la CRU de la Târgu Mureş, unde a fost desemnat candidat la Preşedinţie, că va fi o campanie electorală a respectului şi a viitorului.

Sloganul său de campanie va fi „Respect pentru toţi”.

„Întotdeauna am avut un candidat la Preşedinţie, a devenit o chestiune de onoare pentru noi, deoarece suntem cetăţeni egali ai acestei ţări. (...) Este nevoie de un candidat maghiar la Preşedinţie de fiecare dată, este o obligaţie morală să avem un candidat. Nu este vorba despre mine, ci despre UDMR şi comunitatea maghiară din România. Când colegii mi-au spus că în 2019 eu trebuie să îmi asum acest rol, nu ştiam cum să răspund, deşi aveam dubii să mă aliniez a treia oară la linia de start, dar nu am putut decât să spun că mă angajez cu mare stimă şi reverenţă faţă de organizaţia noastră la acest rol”, a spus Kelemen.