Ce se întâmplă cu dobânzile la credite? Aurelian Mihăilescu, director executiv Raiffeisen Bank România: Dobânzile pe termen scurt vor rămâne în perioada următoare între 2,5 şi 3%

Autor: Răzvan Botea 03.09.2019

Aurelian Mihăilescu, director execu­tiv al Raiffeisen Bank România, a spus în ca­drul ediţiei de anul acesta a ZF Bankers că se aş­teaptă ca dobânzile pe termen scurt să ră­mâ­nă undeva în intervalul 2,5%-3%, în condiţiile în care nu va fi un derapaj inflaţionist în Româ­nia. De asemenea, el mai spune că din acest punct de vedere ar trebui urmărită lichi­di­tatea din piaţă în perioada ur­mă­toare. Excesul de li­chi­ditate este sterilizat de operaţiuni săp­tă­mânale ale BNR.

„În perioada următoare eu m-aş uita la lichiditatea din piaţă. Ce vedem este un uşor exces de lichiditate care este cumva sterilizat prin operaţiuni săptă­mâ­nale de către banca centrală. În opinia mea, do­bânzile pe termen scurt ar trebui să rămână în perioada următoare între 2,5% şi 3%, asu­mând aici că nu vom avea niciun derapaj infla­ţionist în perioada următoare“, a spus el în cadrul evenimentului.