​Şedinţa şi maximul: Acţiunile Nuclearelectrica s-au apreciat luni pentru a patra şedinţă la rând şi au atins un nou maxim, de 12,8 lei pe acţiune

Autor: Tibi Oprea 02.09.2019

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România şi cea mai performantă acţiune din structura indicelui bursier BET, s-au apreciat luni pentru a patra şedinţă la rând atingând astfel un nou maxim al anului, de 12,8 lei pe acţiune.

Acţiunile SNN au înregistrat luni o creştere de 1,59%, în contextul în care investitorii au tranzacţionat acţiuni SNN în valoare de 1 mil. lei. Dinamica acţiunilor Nuclearelectrica din ultimele şedinţe s-a datorat în principal evoluţiei rezultatelor semestriale. Compania controlată de statul român a înregistrat în primul semestru din 2019 o creştere de 59% a rezultatului net, la 290,6 mil. lei, respectiv cel mai ridicat ritm de creştere a profitabilităţii din rândul companiilor din prima ligă bursieră.

De la începutul anului, acţiunile SNN se tranzacţionează în creştere cu 56,8% pe fondul unui rulaj de 154,7 mil. lei, emitentul ajungând la 3,8 mld. lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 25% în această perioadă. Compania este controlată de statul român prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 82,5% din capitalul social.