Încep lucrările de lărgire a bulevardului Prelungirea Ghencea

Autor: Mediafax 05.09.2019

Contractul pentru realizarea lucră­rilor de supralărgire a bulevardului Ghen­cea a fost semnat miercuri de primarul Ca­pitalei Gabriela Firea şi de repre­zentantul constructorului, valoarea totală a pro­iec­tului, care prevede şi 300 de locuri de par­care, fiind de aproximativ 122 de mi­lioane de euro.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a semnat miercuri contractul pentru lărgirea bule­vardului Prelungirea Ghe­ncea, lu­crările urmând să înceapă de luni 9 septem­brie.

Investiţia denumită „Penetraţie Prelun­girea Ghencea - Domneşti şi supra­lărgire bulevardul Ghencea” are o durată de exe­cuţie a contractului de 24 de luni. Contractul este în valoare de aproximativ 73,5 milioane euro fără TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 milioane euro.

„Am semnat astăzi (miercuri – n.r.) contractul pentru obiectivul de investiţii «Penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti şi supralărgire bulevardul Ghencea» un proiect esenţial de fluidizare a traficului din zonă! Mă bucur că împreună cu specialiştii Primăriei Capitalei reuşim să facem ce trebuia făcut de peste 20 de ani! Lucrările (...) vor începe chiar de luni 9 septembrie, iar durata execuţiei contractului este de 24 de luni”, a spus primarul general Gabriela Firea.

De asemenea, primarul general a explicat că noua arteră, care va avea aproximativ 6 kilometri, va avea cale dublă de tramvai, două benzi de circulaţie pe sens, pistă de biciclete (dublu sens, amplasată pe o sigura parte a arterei), trotuare şi spaţii verzi între acestea şi partea carosabila.

Totodată, se va realiza şi un nod intermodal (tramvai 41, autobuze şi microbuze ale liniilor preorăşeneşti) precum şi o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.

Primele lucrări care vor fi realizate vor fi cele de demolare.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecţia cu strada Braşov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi şi se termină la intersecţia cu Centura Municipiului Bucureşti, într-un nod intermodal.

Toate intersecţiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Braşov, Valea Oltului şi Râul Doamnei vor fi semaforizate.

Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domneşti care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura Bucureşti.