Producătorul de mobilă Aramis Invest a avut afaceri mai mari cu 11% în S1/2019. „Pentru că avem preţuri competitive, am atras volume suplimentare atât pe zona de articole tapiţate, cât şi pe zona de saltele cu burete şi arcuri.“

Autor: Mădălina Dediu Panaete 05.09.2019
Producătorul de mobilă Ara­mis Invest din Baia Mare, o afacere controlată de antreprenorii locali Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, a terminat S1/2019 cu afaceri mai mari cu 11% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, conform informaţiilor furnizate de companie.

„Faptul că reuşim să ne menţinem competitivi din punctul de vedere al preţurilor de vânzare, a atras volume suplimentare atât pe zona de articole tapiţate, cât şi pe zona de saltele cu burete şi arcuri“, a declarat Alexandru Griguţă, CFO al Aramis Invest, cel mai mare producător şi exportator de mobilă de pe plan local. Evoluţia businessului companiei din prima jumătate a anului vine în contextul în care în primele cinci luni (ultimele date disponibile) exporturile de mobilă ale României au avansat cu 6,9% în valoare. Compania din Baia Mare a intrat în 2018 pentru prima dată în topul celor mai mari 50 de exportatori din economie, pe poziţia 49, fiind şi în prezent cel mai mare exportator cu capital românesc.

Producţia de mobilă a companiei Aramis Invest din Baia Mare ajunge aproape integral la export.

De altfel, peste 90% din vânzările producătorilor locali de mobilă sunt realizate pe pieţele externe, adică un total de 2,3 miliarde de euro în 2018, conform datelor de la Asociaţia Pro­ducătorilor Români de Mobilă.