Piaţa de consultanţă în HR din Cluj-Napoca a crescut cu 15% în S1/2019, la 6 mil. euro. 80% dintre clienţi provin din industria IT şi Shared Services

Autor: Cristina Bellu 05.09.2019

Companiile din Cluj-Napoca au investit în 2018 circa 10 milioane euro în servicii de consultanţă şi strategie în resurse umane, devenind a două piaţă ca mărime după Bucureşti.



Valoarea serviciilor de training, team building, coaching şi consultanţă strategică în resurse umane din Cluj-Napoca a crescut cu 15% în primul semestru (S1) din 2019 faţă de aceeaşi perioadă din 2018, situându-se la 6 milioane de euro, arată o analiză a Human Performance Development International (HPDI), jucător de pe piaţa locală care activează în domeniul furnizării serviciilor de training, coaching, team building, consultanţă şi strategie în resurse umane.

Potrivit reprezentanţilor HPDI, piaţa clujeană este mai puţin diversificată în comparaţie cu cea din Bucureşti, astfel că 80% din cererea înregistrată în perioada ianuarie-iunie 2019 a venit din partea companiilor de IT şi servicii externalizate din zona de Shared Services, fiind dominată de jucători de tip antreprenorial, în detrimentul multinaţionalelor.