Pentru prima oară în 2019, Fondul Proprietatea a depăşit Banca Transilvania la lichiditatea înregistrată într-o lună. Fondul Proprietatea a fost animat de răscumpărări, dar şi de rezultatele pe S1/2019 astfel că în august a urcat pe primul loc în privinţa lichidităţii

Autor: Liviu Popescu 06.09.2019
Fondul Proprietatea (FP), emi­tent care are la vânzare mai multe participaţii din portofoliu, inclusiv cel mai preţios activ al său, cel la Hidroelectrica, a înregistrat în luna august tranzacţii de 291 mil. lei la Bursa de la Bucureşti, fiind pe primul loc în topul lichidităţii.

Pe de altă parte, Banca Tran­sil­vania (TLV) a avut tran­zacţii de 177 mil. lei, ceea ce înseamnă că pentru prima oară în 2019 FP a depăşit la lichiditate cea mai tranzacţionată acţiune de la Bursa românească, potrivit datelor din raportul lunar al bursei. Fondul Proprietatea a fost animat în luna august de răscum­părările efec­tua­te de acesta, dar şi de rezultatele financiare din S1/2019, determi­nate şi de divi­dendele plătite de companiile din portofoliu.