Comsa, constructorul spaniol al lotului 3 din autostrada Lugoj-Deva în valoare de 580 mil. lei, are afaceri de doar 59 mil. lei şi 41 de salariaţi

Autor: Alina-Elena Vasiliu 06.09.2019
Constructorul Comsa SA, compania pe care ministrul transporturilor Răzvan Cuc a invocat-o ca motiv al rezilierii contractului aferent lotului 3 din autostrada A1 Lugoj-Deva, a avut în 2018 o cifră de afaceri de 59 de mil. lei, pierderi de 7 mil. lei şi 41 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Faţă de anul precedent, afacerile au fost în creştere cu 31%.

Comsa este un alt exemplu de firmă străină, cu puţini angajaţi şi business de dimensiuni reduse, care subcontractează lucrări de construcţii în infrastructură. Deşi compania este cea care apare în documentele publice, nu există date despre firmele pe care le subcontractează pentru a duce la bun sfârşit lucrările.

Potrivit datelor de pe site-ul CNAIR, valoarea contractului de proiectare şi execuţie a lotului 3 este de 580 de milioane de lei fără TVA, dintre care 492,9 mi­lioane de lei fonduri de coeziune şi 86,9 milioane de lei de la Guvernul României. Lungimea drumului este de 21 de kilometri.

Ieri, Răzvan Cuc a spus că lotul 3 va fi deschis circulaţiei la sfârşitul lunii septembrie, după ce lucrările de reparaţii au fost preluate de CNAIR.