O nouă metodă de înşelăciune: O brăileancă a împrumutat de la bancă 30.000 euro şi i-a trimis unui fals general american

Autori: Petre Mazilu , Mediafax 15.09.2019

O femeie de 51 de ani din oraşul Brăila a fost păcălită de un individ care a pretins că este general în armata Statelor Unite ale Americii. Prin intermediul Facebook, bărbatul i-a cerut femeii 30.000 de euro pentru a veni din Irak la Brăila. 

Cei doi s-au cunoscut şi au discutat pe Facebook în anul 2018. Timp de mai multe luni, femeia a păstrat legătura cu presupusul general, care i-a spus că se află în Irak şi că are nevoie de bani pentru a veni la Brăila. Până la urmă, brăileanca a fost convinsă să se împrumute la o bancă şi să trimită banii unor intermediari ai „generalului” care s-au recomandat a fi agenţi ONU. Femeia a realizat că a fost înşelată după ce nu l-a mai putut contacta pe bărbat şi s-a adresat Poliţiei.

„Pe 4 septembrie, la ora 11.00, la sediul Poliţiei s-a prezentat o femeie de 51 de ani, din Brăila, care a sesizat faptul că a fost înşelată cu suma de 30.000 de euro. Ea a spus că în anul 2018 a cunoscut o persoană pe Facebook care susţinea că este general american. Femeii i-a spus că este în Irak şi că are nevoie de bani să vină în România, ca să o viziteze. Victima a trimis banii în mai multe tranşe către alte persoane care au spus că sunt agenţi ONU”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Acesta este al doilea caz în care o brăileancă este înşelată prin metoda „generalul american”. În primăvara acestui an o altă femeie a solicitat ajutorul Poliţiei după ce a realizat că fusese înşelată cu
suma de 37.000 de euro de un fals general în armata americană.