Proiect: Agenţiile de turism ar putea primi 50 de euro pentru prima noapte a unui turist străin

Ziarul Financiar 07.09.2019

Agenţiile de turism ar putea primi 50 de euro pentru prima noapte de cazare a unui turist străin adus în România, dacă acesta va petrece cel puţin 4 nopţi, a anunţat sâmbătă ministrul Turismului Bogdan Trif, la Antena 3. 

Ministrul spune că în prezent în medie un străin petrece 2 nopţi în România, deci măsura ar aduce bani în economie. Schema de minimis ar putea fi aplicată de la 1 ianuarie.

O altă măsură pe care ministerul intenţionează să o ia pentru sprijinirea turismului autohton priveşte participarea la târgurile internaţionale de turism, prin subvenţionarea a 50% din cheltuiele de transport pentru o persoană, taxa de participare la târg şi amenajarea standului pentru agenţii de turism care doresc să participe.

Tot pentru promovarea externă, ministrul a promis că va începe de anul viitor difuzarea unui clip de prezentare a României pe reţelele TV şi în mediul online, precum şi deschiderea a 20 de birouri de promovare, prevăzute într-o hotărâre de Guvern care va fi dată în perioada următoare.