Dan Barna: România ar trebui să depăşească acest clivaj etnic, în care fiecare votează cu etnia lui

Ziarul Financiar 07.09.2019

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că România trebuie să depăşească acest clivaj etnic, în care fiecare votează cu etnia lui. El crede că în România cetăţenia e mai mult decât apartenenţa la o minoritate, e apartenenţa la o ţară europeană.

Aflat la Târgu Mureş pentru strângerea de semnături în vederea depunerii candidaturii la alegerile prezidenţiale, liderul USR a spus, sâmbătă, că România trebuie să depăşească acest clivaj etnic, în care fiecare votează cu etnia lui.

„Cred că România ar trebui să depăşească acest clivaj etnic în care fiecare votează cu etnia lui. Pentru că, în realitate, România este un stat european, România este un stat deschis, este un stat în care cetăţenia e mai mult decât apartenenţa la o minoritate sau alta, este un element de a fi european într-o ţară europeană”, a spus Dan Barna.

Candidatul USR-Plus la prezidenţiale a mai precizat că într-o ţară civilizată, educată, chestiunea etnică trebuie depăşită.

„Această temă trebuie depăşită, tinerele generaţii şi noile generaţii dau acest exemplu şi încurajez în continuare, fiind aici, în Târgu Mureş, şi pe maghiari, şi pe români să vină în USR, să vină în PLUS, pentru că de fapt trebuie să salvăm şi să reparăm România. Într-o Românie civilizată, modernă, educată, într-o România în care dincolo de libertate aduce şi bunăstare, chestiunea etnică trebuie depăşită şi eu consider că nu ar mai trebui să fie de actualitate", a mai declarat Dan Barna.