Antreprenori locali. Agrosel din Câmpia Turzii, care produce seminţe de 35 milioane de lei, iese pe pieţele din regiune

Autor: Florentina Niţu 09.09.2019

„Sperăm ca Agrosel să devină un furnizor de seminţe de legume pentru ţări precum Turcia, Bulgaria, Ucraina, Albania, Macedonia sau Serbia.“



Producătorul de seminţe Agrosel din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, controlat de antreprenori locali, şi-a planificat investiţii de 2 milioane de euro pentru anul în curs, din capital propriu, pentru construirea unui nou depozit şi pentru extinderea şi modernizarea platformei de prelucrare a seminţelor de legume.

„Agrosel pune mare accent pe creştera exporturilor cu seminţe din hibrizii proprii. Sperăm că testările făcute cu bine şi în afara României se vor transforma în vânzări, astfel ca Agrosel să devină un furnizor de seminţe de legume pentru ţări precum Turcia, Bulgaria, Ucraina, Albania, Macedonia sau Serbia. (...) Estimăm că veniturile companiei Agrosel pe anul financiar 2019 vor fi cel puţin cu 10% mai mari decât în anul financiar 2018”, a spus Szell Levente, directorul general al Agrosel.

Agrosel este deţinută de antre­prenorii Levente şi Alexandru Szell, cu participaţii egale în companie. În 2018, cifra de afaceri a com­paniei a fost de 34,6 mil. lei, în creştere cu 6,5% faţă de anul precedent, iar profitul a fost de 4,3 mil. lei, similar cu cel din 2017, arată datele de la Ministerul de Finanţe.