Radu-Ştefan Oprea, ministrul IMM-urilor, replică pentru Florin Cîţu: Start-Up Nation trebuie să continue, sunt 17.000 de firme nou înfiinţate

Autor: Mediafax 09.09.2019

Ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Radu-Ştefan Oprea, afirmă că „nu toate startup-urile supravieţuiesc, dar influenţa în economie a celor care reuşesc este una pozitivă”. Ofi­cia­lul a răspuns, astfel, unei intervenţii a senatorului liberal Florin Cîţu, ca­re afirmase că programul guvernamental Start-Up Nation trebuie des­fi­­in­ţat, întrucât reprezintă „o scurgere masivă” de fonduri din buget.

„Programul Start-Up Nation s-a transformat într-o poveste de succes a celor care au îndrăznit să îşi ia destinul în propriile mâini şi să viseze că pot realiza lucruri aici, în România (…) Aceşti antreprenori sunt reali, lucrează pentru economia românească şi vă invit pe toţi să îi cunoaşteţi pentru că merită respectul nostru. Ei au devenit sursă de inspiraţie pentru ceilalţi români. Puteţi urmări poveştile lor de succes pe pagina mea de Facebook, pe cea a ministerului sau în presa de specialitate. Vă povestesc acest lucru pentru că sunt revoltat de aruncarea cu noroi în cei 7.159 de antreprenori care au debutat în ediţia Start-Up Nation 2017 şi în cei 10.000 care astăzi au semnat contractele de finanţare şi în cei 10.000 care vor urma în noua ediţie”, a postat Radu-Ştefan Oprea pe pagina sa de Facebook.

Anterior, senatorul Florin Cîţu, citat de Ziarul Financiar, a declarat: „Alocăm resurse în locuri ce nu ne sunt neapărat necesare, pentru că unul sau altul au un lobby mai puternic. Este o scurgere masivă de fonduri (…) Programul Start-Up Nation este o pierdere neînchipuită de bani, trebuie eliminat, dar aceasta este doar părerea mea“.

În replica sa, Radu-Ştefan Oprea a mai menţionat: „Statisticile internaţionale admit că nu toate startup-urile supravieţuiesc, dar influenţa în economie a celor care reuşesc este una pozitivă. Şi mai mult decât atât, legea contabilităţii admite şi pierderea. Şi mai este un lucru important, poate cel mai important, Start Up Nation, prin dimensiunea lui, a reuşit să schimbe mentalitatea colectivă. Azi, să fii antreprenor este un lucru fain, eşti mândru de ceea ce faci. Înainte de 2016, să fii un om de afaceri devenise peiorativ”.

„Povestea de succes trebuie spusă în România, Start Up Nation trebuie să continue!”, a concluzionat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.