ZF Live. Naistul Nicolae Voiculeţ: „Un artist trage semnale de alarmă, face ceva pentru comunitate“. „Este păcat că profesorii de nai nu susţin mai mult copiii care îşi doresc să studieze acest instrument.“

Autor: Ramona Cornea 10.09.2019

Naistul Nicolae Voiculeţ, unul dintre puţinii artişti români care au cântat pentru Banca Mondială şi la Expoziţia Mondială din Shanghai, China, crede că un artist trebuie să fie un lider în societate.

„Viaţa de artist este o viaţă grea, plină de surprize, de hopuri, de goluri, este una tumultuoasă. Un artist luptă împotriva unor curente de egalizare, de spălare a creierelor. Un artist trebuie să fie un luptător, un lider în spirit, în cultură, în recunoaşterea valorilor colective, ceea ce este foarte greu. Artistul trage semnale de alarmă, face ceva pentru comunitate“, a declarat Nicolae Voiculeţ în cadrul emisiunii de business ZF Live. Nicolae Voiculeţ a cântat pe numeroase scene prestigioase la nivel mondial: Franţa, Spania, Cehia, Germania, Austria, Ungaria, Marea Britanie, SUA, Japonia, Thailanda şi Italia. Lista sa de realizări profesionale include şi o şcoală de nai pe care a fondat-o la Chicago.