ZF Bankers ’19. Zoltan Szalai, Banking and Payment Services, Digital Solutions CEE-SEE, Gemalto, o companie a Thales: Tinerii au nevoie de banking, nu au nevoie de bănci

Autor: Răzvan Botea 10.09.2019

Bankingul în viitor se va schimba pe măsură ce tinerii de generaţia millennials sau mai tineri vor ajunge să fie clienţi majoritari ai băncilor, în condiţiile în care o treime dintre tineri declară că nu au nevoie de bănci. Zoltan Szalai, de la Gemalto, o companie care oferă soluţii de securitate cibernetică, spune că nu crede că vor dispărea băncile, ci doar bankingul tradiţional.

„Aş spune că, pe termen lung, bankingul tra­di­ţional se va schimba. Millennials-ii, generaţiile mai noi, ei vor fi clienţii. 33% din aceşti oameni spun că nu cred că vor avea nevoie de bănci. Au nevoie de ban­king, dar nu au nevoie de bănci. Poate nu este ceva nou. Bill Gates a spus că băncile s-ar putea să de­vină inutile. Aş schimba puţin zicala: banca tra­di­ţio­nală s-ar putea să nu mai fie utilă“, a spus el în cadrul ediţiei de anul acesta a ZF Bankers.