Românul Adrian Comăneci a devenit directorul financiar al grupului Mars (Twix, Snickers) pe patru pieţe din Europa de Nord

Autor: Cristina Roşca 10.09.2019

Executivul român Adrian Comăneci (38 de ani) a fost numit CFO al grupului Mars pe pieţele din Danemarca, Norvegia, Suedia şi Finlanda. Anterior, timp de doi ani şi jumătate, el a deţinut aceeaşi funcţie în Italia, unde gigantul Mars are un business de circa 260 mil. euro. 

Astfel, românul s-a mutat din Milano - „capitala“ financiară a Italiei -, în Copenhaga, capitala Danemarcei. Înainte de a prelua poziţia din Italia, Adrian Comăneci a ocupat timp de trei ani funcţia de CFO al Mars România, subsidiara locală a unui gigant care are în portofoliu branduri prezente în toată lumea precum Twix, Snickers, Mars, M&M (ciocolată), Whiskas (mâncare pentru animale) sau Uncle Ben’s (orez). 

De circa doi ani din portofoliu Mars fac parte şi brandurile de gumă de mestecat ale Wrigley. Înainte de „era“ Mars care a debutat în 2014, în România, Adrian Comăneci a lucrat pentru compania din sectorul bunurilor de larg consum P&G, în cadrul companiei din domeniul petrolului Rompetrol, dar şi în sectorul de audit şi consultanţă.