Salonul Auto de la Frankfurt. Volkswagen anunţă revoluţia electrică: a pornit de la o foaie albă pentru a-l crea pe ID.3, un model ce dă startul lansării a 20 de automobile electrice în următorii cinci ani

Autor: Bogdan Alecu 11.09.2019

Ambiţia constructorului german este să ajungă la o producţie de un milion de maşini electrice.

Volkswagen ID.3, primul automobil electric conceput de la zero pentru a fi exclusiv propulsat pe baza bateriilor, este considerat de Grupul VW a fi cel de-al treilea model al brandului german care va revoluţiona industria auto, întocmai cum au făcut-o în trecut Broscuţa şi Golf.

Odată cu noua gamă ID, VW are în plan să lanseze 20 de noi automobile electrice în următorii cinci ani, interval în care să ajungă la o producţie anuală de 1 milion de maşini electrice. Spre comparaţie, grupul VW a vândut anul trecut la nivel mondial 10,8 milioane de maşini, iar marca VW a livrat în 2018 6,24 de milioane de maşini. În acest context, VW este responsabil de 1% din emisiile mondiale de dioxid de carbon, fiind cel mai mare constructor auto la nivel mondial. VW şi-a propus să reducă cu 50% emisiile de CO2 până în 2025 şi să devină „CO2 neutral“ până în 2050, adică întreg procesul de producţie, transport, utilizare şi încărcare a maşinilor să nu producă niciun gram de dioxid de carbon.