Fondul de investiţii Morphosis Capital face prima tranzacţie: cumpără un pachet minoritar în cadrul DocProcess, o firmă locală de tehnologie

Autor: Cristina Roşca 11.09.2019

♦ DocProcess este o afacere de familie fondată în 2005 de Liviu şi Daniela Apolozan şi este specializată în furnizarea de servicii pentru automatizarea proceselor operaţionale ♦ Compania are 3.200 de clienţi, printre care nume mari precum Carrefour, Altex sau Flanco ♦ DocProcess are un birou cu 40 de salariaţi la Bucureşti şi unul de 10 oameni la Grenoble în Franţa, aici fiind un centru de cercetare-dezvoltare ♦ Valoarea tranzacţiei nu este publică însă este în linie cu tichetul anunţat de fondul de investiţii Morphosis Capital, adică între 5 şi 15 mil. euro.



Fondul de private equity Morphosis Capital, fondat de o echipă de patru români cu experienţă pe pieţele străine, a preluat un pachet minoritar în cadrul companiei româneşti DocProcess specializată în automatizarea de procese în ecosistem şi interoperabilitatea proceselor de business în cadrul şi între companii. Aceasta este prima tranzacţie făcută de fondul de investiţii lansat acum mai puţin de un an de zile.

„Am decis să investim în una dintre primele companii româneşti active în domeniul business process automotive (automatizare de procese şi robotică), o firmă ce poate fi scalabilă la nivel internaţional. Vor­bim de un sector de business disruptiv, mai exact de un business capabil să producă automatizări în ecosistem şi armonizări de procese în orice domeniu“, spune Andrei Ge­meneanu, managing partener şi unul dintre cei patru fondatori ai Morphosis Capital.