Un business de 100 mil. lei. Gold Plast Production, care produce veselă de unică folosinţă pentru Dom Perignon şi Nespresso, a intrat în insolvenţă

Autor: Cristina Roşca 11.09.2019

Insolvenţa vine în contextul în care în UE până în 2021 se vor interzice produsele din plastic – precum farfurii, tacâmuri sau paie. De altfel, o serie de retaileri mari au anunţat deja că renunţă la aceste produse.

Compania Gold Plast Production din judeţul Argeş, care produce veselă de unică folosinţă, a intrat în insolvenţă la propria cerere după ce cifra de afaceri a crescut uşor în 2018, iar pierderile s-au redus la un sfert, adică sub 1 milion de lei. Firma cu afaceri de 106 mil. lei anul trecut este una dintre cele mai mari 10 insolvenţe ale anului după nivelul businessului, aflându-se pe locul al şaselea în clasament potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Per total, în prima jumătate din acest an au intrat în insolvenţă un total de 3.200 de companii, cu o treime mai puţine decât în aceeaşi perioadă din 2018, arată datele de la RECOM.