Acţiunile Disney şi Netflix, în cădere liberă după ce Apple a lansat propriul serviciu de streaming

Autor: Iulian Tenchiu 11.09.2019

Apple a anunţat marţi seara, în cadrul evenimentului de lansare a noilor iPhone-uri, că va lansa şi un serviciu de streaming, Apple TV+, iar un abonament lunar va costa 5 dolar, mult sub preţul abonamentelor rivalilor de la Netflix şi Disney, pentru care clienţii trebuie să scoată din buzunar 13 şi respectiv 7 dolari. După anunţ acţiunile celor două companii au scăzut , scrie Forbes.

Oferta Apple include şi un abonament gratuit a cărui valabilitate se întinde pe o perioadă de un an, pentru oricine va cumpăra orice device marca Apple.

Acţiunile Netflix au scăzut cu peste 6%, iar cele Disney cu peste 2%, în urma anunţului făcut de compania lui Tim Cook. Marele anunţ al Apple dă peste cap compania Netflix, a căror câştiguri trimestriale au scăzut. Acţiunile nu sunt singura problemă a Netflix, tot mai mulţi clienţi americani au renunţat la serviciul de streaming, iar pe plan internaţional Netflix a atras mult mai puţin abonaţi decât se aştepta.

După anunţul Apple, cel mai mult a avut de suferit Roku, principalul rival Apple în zona de streaming. Acţiunile Roku au scăzut cu 11% după anunţul de miercuri.

Pe Apple TV+ va fi difuzat conţinut original creat de Apple, iar lansarea acestui serviciu face parte din cea mai recentă strategie a companiei de a compensa pierderile cauzate de scăderea vânzărilor de deviceuri iPhone.

Anunţul a fost făcut în cadrul conferinţei de lansare a unei game de deviceuri şi servicii Apple printre care se numără iPhone11  Apple Watch 5 şi un serviciu destinat gamingului pe mobil, Apple Arcade.

La momentul redactării articolului o acţiune Apple se tranzacţiona pentru 216 dolari, în timp ce o acţiune Netflix se tranzacţiona pentru 288 dolari, iar o acţiune Disney pentru 135 dolari. Acţiunile rivalului Apple se tranzacţionau pentru 144 dolari.