Chinezii privesc acum la banii europenilor, pe măsură ce piaţa auto chineză încetineşte: Unul dintre cei mai mari producători de autovehicule din China se uită spre piaţa auto din UE

Autori: Laura Albu , Mediafax 11.09.2019

Compania chineză Great Wall Motor ar putea lua în considerare deschiderea unor fabrici în UE după ce vânzările în Uniunea Europeană au atins numărul de 50.000 de unităţi pe an, transmite Reuters.

Great Wall, cel mai important producător de SUV-uri şi camionete din China explorează acum vânzările şi producţia pe pieţele internaţionale, pentru a-şi extinde influenţa globală şi pentru a avea un profit mai mare, pe măsură ce creşterea celei mai mari pieţe auto din lume încetineşte.

Compania intenţionează să înceapă vânzările SUV-urilor marca WEY către Uniunea Europeană în doi ani, a declarant preşedintele companiei, Wei Jianju pentru Reuters, într-un interviu la salonul auto de la Frankfurt.

„Planificăm să producem maşini în China şi să exportăm către UE în primă fază”, a spus Wei, adăugând că Great Wall intenţionează să vândă baterii electrice şi vehicule hibride în Europa.

"Credem că, după ce vom vinde mai multe de 50.000 de unităţi în UE, vom începe să avem în vedere construirea unei fabrici acolo", a spus Wei. Întrebat dacă Great Wall poate achiziţiona o marcă străină, el a spus că nu are nevoie de o nouă marcă pentru a intra pe noi pieţe.

Great Wall, al cărui brand de piaţă este Haval, exportă şi unele modele de camionete în Italia. În iunie, Great Wall Motors a început producţia la o fabrică din regiunea Tula din Rusia Centrală, cu o capacitate de producţie de 80.000 de automobile pe an.