Cum se văd în business investiţiile de la zero din ultimii cinci ani: grupul Martur din Turcia a ajuns la afaceri de 570 milioane de lei cu fabrica de scaune auto din Oarja

Autor: Dana Ciriperu 12.09.2019

Producătorul de scaune şi sisteme pentru scaune auto Martur, controlat de grupul turc Ustunberk, care a ridicat o fabrică de la zero lângă centrul de piese de schimb al Dacia din Oarja (judeţul Argeş), şi-a majorat cifra de afaceri în 2018 cu 127%, la 570 de milioane de lei, arată datele de la mfinante.ro. 

Mai mult, profitul net al companiei a crescut de peste zece ori şi a ajuns la 57 mil. lei în 2018, o marjă netă de 10%. Martur face parte din holdingul Ustunberk, care are 15 fabrici şi centre de cercetare în Turcia şi Europa şi peste 3.300 de salariaţi. Martur Automotive Seating and Interiors a deschis fabrica din judeţul Argeş la sfârşitul lui 2014, iar inaugurarea oficială a fost făcută în mai 2015, fiind atunci prima investiţie a grupului într-o fabrică în afara Turciei. Fabrica din Catanele/Oarja este situată lângă centrul de piese de schimb al Dacia. De altfel, Renault şi Dacia sunt printre cei mai importanţi clienţi ai grupului turc.