Revista americană Forbes îi face portretul copilului minune al IT-ului românesc: Cu o participaţie de 20% din UiPath, românul Daniel Dines este primul miliardar al lumii din „boţi”: 1,4 mld. dolari

Autor: Adrian Seceleanu 15.09.2019

Românul nu a inventat „boţii” - blocuri de cod care fac în locul oameni diferite activităţi repetitive - dar compania fondată de el în Bucureşti a devenit liderul global al unei industrii în plină explozie, scrie revista americană Forbes după un interviu cu Daniel Dines în Bucureşti.



Daniel Dines, fondatorul UiPath - cel mai valoros start-up de IT pornit din România - are o participaţie de 20% din com­panie, care, luând în calcul cea mai recentă evaluare a companiei, de 7 miliarde de dolari, îl face pe român miliardar, cu o avere de 1,4 mld. dolari, dezvăluie revista americană Forbes în cadrul unui material amplu dedicat românului, sub titlul „De la comunism la pro­gramare: cum a ajuns Daniel Dines - de la com­pania de 7 mld. dolari UiPath - primul miliardar al lumii din boţi”.

Dines, 47 de ani, nu a inventat industria roboţilor software, dar domină acum această industrie la nivel global – giganţi precum Toyota sau Walmart apelând la compania înfiinţată în Bucureşti pentru a-şi automatiza activităţile, acesta fiind şi motivul pentru care firma a atins rapid o evaluare de 7 miliarde de dolari, scrie Forbes.